ACTIVITATS DE PRIMAVERA

Proposem a les vacances escolars de primavera unes colònies de curta durada (3 dies, 2 nits) a la casa de Can Grau, al bell mig del Parc del Garraf, i pertanyent al municipi de l’Olivella (Barcelona). Acompanyant-nos en aquesta aventura infants dels grups de petits i mitjans dels esplais Tricicle i Bellvitge, amb el seu equip de monitors i monitores.

Realitzarem descobertes de l’entorn, excursions, jocs de nit, dinàmiques de grup i vida quotidiana. Aprofitarem per veure estels donat la baixa contaminació lumínica de la zona, apartada del nucli urbà.

Documents

Quotes

Dies 
Preu
Preu recollida escolar
1 dia 25€/mes 9€/mes
2 dies 34€/mes 16€/mes
3 dies 39€/mes 22€/mes
4 dies 44€/mes 26€/mes
5 dies 49€/mes 28€/mes
Matrícula 27€

 

Documents per a inscripció

A continuació us podeu descarregar els documents que cal que ompliu i signeu per a formalitzar la inscripció a l’Esplai Can Serra:

Recordeu que també cal portar:

 • Fotocòpia del DNI del pare/mare o tutor/a legal.
 • Fotocòpia de la targeta de la seguretat social de l’infant.
 • Fotocòpia del carnet de vacunacions del nen/a

Estudi Assistit

Per tal de poder complementar les necessitats reals i educatives dels infants del barri, des de l’Esplai oferim diferents espais d’estudi, tot treballant conjuntament amb les escoles referents.

Quins espais d’estudi realitzem?

 • TEA “Taller d’Estudi Assistit”: de dilluns a dijous de 17h a 18:15h realitzem un acompanyament d’estudi assistit amb grups reduïts per a fer els deures i reforçar els hàbits d’estudi dels nens i nenes de l’escola la Carpa.
 • Espai de deures a l’Esplai: de dilluns a divendres de 17:15h a 18h els infants que estan apuntats a les activitats de diari, tenen una estona per a poder fer deures conjuntament amb els companys/es de grup.
 • Estudi assistit per a joves Proinfància: dimarts, dimecres i divendres de 16h a 17.30h es realitza a l’Esplai en grup reduït amb un acompanyant a l’estudi.
 • Espai d’estudi assistit: a Primària de l’Escola La Carpa
 • Espai d’estudi assistit: a Primària i Secundària del Centre Educatiu FAX.

Recollida escolar

Per tal de poder donar l’oportunitat a les famílies de conciliar la vida laboral i familiar, l’Esplai realitza un servei de recollida escolar que complementa la proposta d’activitats de lleure que oferim.

Què és la Recollida Escolar?

Els monitors i monitores de l’Esplai s’encarreguen d’anar a buscar els infants de les escoles en l’horari de sortida (a les 16:30h o a les 17h).

A quines escoles anem a recollir?

Actualment estem donant resposta a la recollida de les escoles:

 • La Carpa
 • Lola Anglada
 • FAX

(per tal de realitzar una recollida a una nova escola, cal que hi hagi un mínim de 4 infants a recollir).

Acollida matí i tarda

L’Esplai també està present en altres activitats, serveis i recursos per a escoles del barri:

Acollida Matinal

Per tal d’ajudar a conciliar la vida laboral i familiar, l’Esplai realitza el Servei d’acollida a l’escola la Carpa de dilluns a divendres de 8h a 9h.

Acollida de Tarda

També realitzem l’acollida de tarda (cicle infantil) a l’escola La Carpa de dilluns a divendres de 16:30h a 17h.

Suport puntual

Com a entitat del barri i col.laborador amb l’escola La Carpa, realitzem serveis com: acompanyaments a excursions, vigilància del pati durant reunions…

APS

Projectes d’Aprenentatge i Servei

Proposta Educativa que combina processos d’Aprenentatge i de Servei a la Comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Quins projectes APS fem a l’Esplai?

 • “El barri camina”: conjuntament amb l’Escola d’Adults de Can Serra i la Residència Francisco Padilla, treballem per poder oferir als alumnes de l’escola, una formació inicial en voluntariat amb infants i amb gent gran. Així mateix, posteriorment, se’ls dóna l’oportunitat de poder venir a fer de voluntari a l’entitat i/o a la residència, durant un període de temps.

 

 • “Connecta Jove”: conjuntament amb l’Escola Alegre, oferim la oportunitat als nois i noies de 4rt de la ESO a participar d’una formació en perills dins les xarxes socials, per tal que posteriorment puguin realitzar tallers de sensibilització sobre el tema amb nois i noies de 5è i/o 6è.

 

 • “Som barri – Som Infants Som Present”: iniciativa dels infants de l’Esplai quan a fer propostes de millora al barri, tot realitzant diferents accions que els ha portat a presentar les propostes a la Regidoria de Can Serra.

Un projecte de la Fundació Catalana de l\'Esplai